tiistai 25. lokakuuta 2011

Nettiriippuvuus minun addiktio

Aluksi vähän tietoa nettiriippuvuudesta.
Nettiriippuvuus on riippuvuus tieto- ja viestintätekniikan käytöstä ja etenkin Internet-verkon sisällöistä ja vuorovaikutusmahdollisuuksista. Internet-addiktion ohella puhutaan myös internetaddiktiosta, internetholismista, virtuaaliriippuvuudesta, lumeriippuvuudesta, internetriippuvuudesta ja nettinarkkauksesta. Laajemmassa yhteydessä puhutaan tietokone- tai teknologiariippuvuudesta. Nettiriippuvuutta voidaan pitää useimmiten niin sanottuna psykososiaalisena riippuvuutena, koska siinä riippuvuus muodostuu usein ensisijaisesti tietynlaiseen viestintään perustuvaan yhteisöön kuulumisesta sekä tiettyjen sisältöjen käyttämisestä. Psykiatri Pinhas Dannonin mukaan noin kymmenen prosenttia verkon käyttäjistä on alttiina addiktiolle, joka voi johtaa ahdistukseen ja vaikeaan masennukseen. Erityisen alttiita riippuvuudelle ovat teini-ikäiset ja yli 50-vuotiaat miehet ja naiset, joiden lapset ovat lähteneet kotoa. Nettiriippuvuus voi olla yhtä vaikea kuin seksi- tai peliriippuvuus. Pittsburghilainen psykologi Kimberley Youngin mukaan tyypillinen tietoverkkoon liiaksi kiintynyt on keski-ikäinen ihminen, jolla on aiemmin ollut pelkoja tietokoneita kohtaan.(Lähde: fi.wikipedia.org)

Siis onko minulla nettiriippuvuus? Katsotaampas Arin päivärutiinia. Aamulla töihin okei ei nettiä! päivä töissä okei ei nettiä! meneepä hyvin ei netissä oloa!

Töistä kotiin noniin se oli siinä!!! Hyvä kun takin ehtii päältä pois ottaa, kun on läppäri päällä ja linja nettiin auki. Ensin katsotaan emailit käydään läpi päivän lööpit uutissivuilta sitten jo mennään mollin kautta Facebook:iin kävästään suomi24:sella, josta tutkimaan Google analytics ja sen suoltamat tilastot.

Siinäkö kaikki? Ei nyt sentään. läppäri jää päälle on aika syödä ja taas netin kautta tutkimaan jotain ja taas perheen toimintoihin näin se jatkuu nukkumaan menoon asti, eli päivän viimeisempiä toimintoja on luonnollisesti läppärin sulkeminen.

Näin se jatkuu päivästä päivään ja niin edelleen palataanpa kysymykseen onko minulla nettiriippuvuus? On ja paha semmoinen! Mitä siis pitäisi tehdä?

Lääke 1.
Heitä läppäri seinään.
Mahdollinen sivuvaikutus.
Saattaa vituttaa jälkikäteen ajatellen läppärien hintaa

Lääke 2.
Nettiliittymä pois
Mahdollinen sivuvaikutus.
Huomaat jonottavasi pankkitiskille laskupino kädessäsi

Lääke 3.
Modeemin piilotus
Mahdollinen sivuvaikutus.
Pahantuulisuudesta johtuvia perheriitoja

Ei ainakaan nämä lääkkeet toimi jos toimii mikään, etenkin kun teen ajoittain myös palkkatöitä tietokoneella. Nytkin olen koneella ja näpyttelen tätä blogia näin se menee.

Ei sen enempää tästä aiheesta netissä nähdään.

Ei kommentteja:

Seuraa Blogia sähköpostitse

Viikon suosituimmat

Kuukauden suosituimmat

Suosituimmat