tiistai 11. lokakuuta 2011

Yritykselle kotisivut mutta halvalla! Miksi?

Näyttää siltä, että monen pk-yrityksen motto on, että yritykselle kotisivut halvalla keinolla millä hyvänsä. Usein haetaan Freelanseria, opiskelijaa, alan harrastelijaa ja jopa naapurin poikaa tai tyttöä toteuttamaan yritykselle kotisivut. Maksu mielellään pimeästi hinta skaala 50€ - 200€.

Ongelma on vaan siinä, että opiskelijat, harrastelijat ja naapurin pojat ja tytöt eivät välttämättä kykene näkemään koko kuvaa mitä kaikkea yritys kotisivuihin liittyy. Yrityskotisivut ovat muutakin kuin pelkät nettisivut.

Freelancerien kohdalla tilanne on toisenlainen yleensä Freelancerit ovat asiansa osaavia ammattilaisia ja toimivat omalla sarallaan eivätkä lupaile kuuta taivaalta vaan ottavat vastaan työt jotka pystyvät myös tekemään. Tosin Freelancerin palveluksista joutuu maksamaan käyvän hinnan eikä mitään 50€ - 200€ pimeästi.

Mediassa puhutaan kaiken aikaa rakennusalalla rehottavasta harmaasta taloudesta, entäs verkkosivuihin liittyvä harmaa talous? Kuinkahan moni Freelanceri on saannut sähköpostia, jossa kysellään verkkosivujen tekemistä pimeästi ja luonnollisesti edullisesti?

Allekirjoittanut on ainakin kyseiseen ilmiöön törmännyt ja miettimään jäännyt omaa työllistymistä yhteistyössä verottajan kanssa. Taitaa Ari jäädä useasti kakkoseksi veroineen ja muine kuluineen?

Mielestäni ei ole kenenkään etu teettää tai tehdä töitä pimeästi.
Kuinka moni hyväksyy virolaiset rakennusalan yritykset ja työntekijät, jotka kieroilemalla pystyvät tekemään työt halvemmalla kuin muut ajaen Suomalaiset yritykset ahdinkoon ja työntekijät kortistoon?? Yhtälöstä ei saa unohtaa pimeän työn teettäjiä, jotka haluavat minimoida kulut ja maksimoida voitot.

Tilanne on osin vastaava verkkosivu markkinoilla. Tekijä mahdollisimman halvalla maksu vaivihkaa taskusta toiseen ja rehelliset jää nuolemaan näppejään.
Onneksi olen törmännyt enimmäkseen rehellisyyteen taipuvaisia työn teettäjiä kiitos siitä heille.

Lopuksi muistakaa yrityksen kotisivut on muutakin kuin vaan nettisivut.
Yrityksen kotisivut ovat yrityksen näyteikkuna Internetissä, jossa usein verkkosivuista jäännyt mielikuva mielletään myös mielikuvana itse yritykseen.
Ehkä kuitenkin kannattaa miettiä teettääkö yrityksensä kotisivut pimeästi vai web-suunnittelu yrityksellä tai Freelancerilla.

Yrityksen kotisivuihin liittyy yritysilmeeseen sopiva ulkoasu, käytettävyys, selain sopivuus, markkinointi, hakukonenäkyvyys jne....
Edellä mainittuja ei saa alle 200€:n ja jos saa ollaan saavuttu harmaan talouden alueelle.

Syysterveisin, Ari

Ei kommentteja:

Seuraa Blogia sähköpostitse

Viikon suosituimmat

Kuukauden suosituimmat

Suosituimmat