sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Suojele lastasi tietokoneelta ja Internetiltä

Tietokone ja Internet nykyajan vitsaus, joka vaanii lapsiamme. Meidän vanhempien velvollisuus on suojella ja varjella lapsiamme kyseiseltä vitsaukselta.

Oletteko ajatelleet miten tietokone, pelikonsolit ja muut laitteet passivoivat lapsia. Jokainen varmaan on huomannut, että oma lapsi ei välttämättä mielellään lähde esimmerkiksi ulos kun on tietokonepeli tai joku muu kesken.

Lapset on koulussa väsyneempiä ja kotona kiukkuisempia, eikä normaali elämä aina maistu.
Entäs se ikuinen marina "Saanko mennä koneelle mä haluun pelata" jos ei saa niin sitten mennään ovet paukkuen omaan huoneeseen ja kohta sama taas alusta.
Moni varmaan väsyy ja luovuttaa, jonka jälkeen lapsella alkaa onnenpäivät. Rajaton oleskelu tietokoneella ja vitsaus on saanut taas uuden uhrin.

Kun lapsella on rajaton mahdollisuus olla tietokoneella, pelikonsoleilla sekä muilla laitteilla loppuu liikkuminen, jonka kautta lapsi lihoo. Täytyy muistaa että lapsena saatu ylipaino saattaa olla loppuelämän riesa.

Entäs Internetin Lapsille haitallinen sisältö?
Moniko on laittanut Googlen hakukoneeseen hakusuodatuksen päälle?
Miten on Youtube. Onko suodatukset päällä?
Oletteko katsonut selaimen sivuhistorian, että missä sivulla lapsi on käynnyt?
Mites keskustelut lapsen kanssa Internetin vaaroista?
Näitä kysymyksiä voisi kysellä paljon enemmänkin, mutta onhan tässäkin.

Internetin sisältö on monelle meistä liikaa saati sitten lapsille. Lapsella ei ole kykyä suodattaa Internetin tietoa ja ymmärrystä siitä mitä Intenetissä voi tehdä ja mille sivustoille voi mennä ja minne ei.

Sosiaalinen media ei ole lasten paikka siellä saalistavien henkisesti sairaiden henkilöiden takia!!! Ehtii sinne myöhemminkin.

Me vanhemmat luomme turvallisen ympäristön lapselle myös Internetissä, sekä asetamme rajat ajankäytölle tietokoneilla ja muilla laitteilla.

Opetetaan lapsille tietokoneiden oikea käyttö ja muistakaa tietokoneet ovat meitä varten eikä me tietokoneita varten.

Vähän niikuin tuli tietokone on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Turvallista nettisurffailua! Terveisin, Ari

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Et selvästikään tiedä mitään.

Kaikki lapset eivät todellakaan ole yhtä tyhmiä kun luulet.
Oletko ikinä kuullut incgnito-modesta? Ai niin, eihän sitä löydy internet exploreristasi.

Oletko tietoinen siintä, että selaushistorian voi tyhjentää, ja evästeet poistaa?

Tämä surkea kirjoituksesi halveksuu lapsia. Ja ylipaino??? Riippuu eniten geeneistä ja ruokavaliosta.
T: kohta 14v poika, joka viettää 12h päivässä koneella.

- Ari kirjoitti...

Aluksi. Ehkä kuitenkin jotain tiedän. :)
Kirjoituksessani viittaan vähän nuorempiin lapsiin, mutta kun kommentoit kirjoitustani huomasin että näyttää pätevän myös sinuun.

En todellakaan pidä lapsia tyhminä, ehkä joskus vähän tietämättöminä.

Olen kyllä tietoinen tietokoneisiin, selaimiin ja Internettiin liittyvistä asioista. Jos et itse asiaa huomannut voin sanoa sinulle että nämä asiat ovat työtäni.

Todella ikävää, että sait sellaisen kuvan kirjoituksestani, että halveksun lapsia. Päinvastoin lapset ovat fiksumpia kuin monesti ajatellaan lapset tarvitsevat vain välillä aikuisen ohjausta.

Hyvää alkanutta vuotta sinulle kohta 14v poika.

- Ari

Anonyymi kirjoitti...

Pussissako se lapsi pitäisi pitää siihen asti kunnes täyttää 18 ? Jonka jälkeen saisi käydä vilkaisemassa sosiaalisiamedioita ? Jotain perää kirjoituksessa on, mutta en voisi mennä puhtaalla omalla tunnolla, selaamaan lapseni sivustohistoriaa.

t. äiti

Ari kirjoitti...

Hyvä Äiti. Se että katsomme lastemme perään liittyen tietokoneiden ihmeelliseen maailmaan ei tarkoita liiallisuuksiin menemistä, kuten ilmeisen närkästyneenä kirjoitit. Murrosikäisten kaitseminen tässä asiassa on enemmän kuin hankalaa joskus jopa mahdotonta. Ennen murrosikää on kuitenkin hieman helpompi katsoa lasten perään tietotekniikan suhteen. Tiedoksi että Facebook ikäraja on 13 vuotta. Mitä tulee selaimen sivuhistorian katsomiseen jääköön tämä jokaisen itsepääteltäväksi onko se yksityisyyden loukkausta vai vanhemman oikeus lapsen valvonnassa. Tässä viittaan etenkin alle murrosikäisiin lapsiin.
-Ari

Seuraa Blogia sähköpostitse

Viikon suosituimmat

Kuukauden suosituimmat

Suosituimmat