perjantai 27. tammikuuta 2012

Internet. Huijataanko minua?

Oletko Huoleton, ajattelematon, välinpitämätön, tietämätön vai muuten vain tarkkaavaisuuden nurkkaan heittävä internetin käyttäjä?Ilmainen kuulostaa hyvältä eikö vaan, mutta ilmainen on vaan sana jolla houkutellaan Internetin käyttäjä tavalla tai toisella johonkin joka maksaa kuitenkin jossain vaiheessa jotakin.

Ilmainen. ilmaiseksi Free, freebie sanoja ilman todellista totuutta. Muista että  ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Oletko kuullut tiedoitusvälineistä aikuisista, jotka houkuttelevat lapsia autoonsa tai kotiinsa herkkujen tai lahjojen tarjoten. kuullostaako tutulta?

Paljastan yllättävän totuuden. Internetissä sinä olet se lapsi jota houkutellaan ja huijataan, etkö usko? usko vaan!

Pankit ovat vaikeuksissa verkkopankkiensa kanssa, koska asiakkaisiin kohdistuvat huijaukset lisääntyvät vuosi vuodelta. Asiakkaat taas lankeavat uudestaan ja uudestaan email ja muihin huijauksiin eikä loppua näy.

Mielestäni Internet turvallisuus ei ole pelkästään palveluiden tarjoajien kontolla esim. verkkopankit ja verkkokaupat vaan perään kuulutetaan Internet käyttäjän omaa vastuuta tekemisistään Internetissä.

Esimerkiksi et kai voi syyttää ulosajosta liikennelaitosta jos olet ajannut ylinopeutta ethän?

Asioihin voi kuitenkin vaikuttaa omalla toimilla ja käyttäytymisellä intenetissä surffaillessa, mutta epäilen kuitenkin kenenkään haluja muuttaa omia tottumuksia Internetin käytössä.

Voisin kirjoittaa kansantajuisesi Internetin vaaroista ja hyödyistä, taikka miten voisi helposti väistää ainakin tökeröimmät huijaukset ja vilpit, mutta tuskin se auttaisi jokainen kuitenkin toimii kuin toimii netissä.

Kuitenkin turvallista surffailua kaikille netin ihmemaassa ja miettikää mitä klikkaatte!

Ei kommentteja:

Seuraa Blogia sähköpostitse

Viikon suosituimmat

Kuukauden suosituimmat

Suosituimmat