perjantai 5. lokakuuta 2012

Mitä jos Internet kaatuu!

Mitä jos juurinimipalvelimet joutuvat hyökkäyksen kohteeksi lopputuloksena Internetin kaatuminen.

Kuinkahan monelle on edes tullut mieleen, että netti voisi kaatua ja nykyinen elämän meno muuttuisi kerta heitolla.

Kun alkaa miettiä miten pankit selviävät tastä. Entäs kun menet kauppaan täytyy maksaa käteisellä vai onnistuuko sekään luultavasti ei onnistu.

Jokainen voi miettiä missä kaikissa yhteiskunnan toiminnoissa internetillä on keskeinen osa tiedon kulussa.

Terveydenhuolto nojaa yhä enemmän sähköiseen tiedon jakeluun. Kuinkahan kävisi kun terveydenhuolto joutuisi yllättäen palaamaan paperi puolelle? Tosin en ole varma juuripalvelimien kaatumisen vaikutuksista terveydenhuoltoon, mutta veikkaan näin. Vaikeuksia ja paljon!

Monelle Internet on yhtä kuin nettisivut ja ehkä Facebook, mutta niin se vain on, että Internet on erottamaton osa yhteiskuntaa.

Jos menettäisimme Internetin yhteiskunta jos ei nyt kaatuisi niin taatusti konttaisi ja pitkään. Myös ihmishenkien menetyksiltä tuskin vältyttäisiin.

Olisiko tämä mahdollista? on se uskokaan vaan.

Näin kävi 21.10.2002 kun hajautettu palvelunestohyökkäys onnistui lamauttamaan yhdeksän Internetille tärkeistä kolmestatoista juurinimipalvelimista. Eli vain neljä juurinimipalvelinta piti Internettiä pystyssä. Entäs seuraava palvelunestohyökkäys? Kaatuvatko kaikki juurinimipalvelimet sillä kertaa? Se jää nähtäväksi.Ei muuta kuin mukavia netti hetkiä.


Terveisin, Ari

Ei kommentteja:

Seuraa Blogia sähköpostitse

Viikon suosituimmat

Kuukauden suosituimmat

Suosituimmat