perjantai 12. lokakuuta 2012

Tykkää tökkää. Facebookissa

Tykätä vai tökätä Facebookissa? Siinäpä kysymys. Kuinkahan moni käyttää tökkää toimintoa herättääkseen toisen huomion? Itse en ole tuota pahemmin käyttänyt mutta varmaan pitäisi alkaa kokeilla. Tökkäämisen tarkoitus on varmaan vaan testaaminen onko joku tietty henkilö tietokoneen ääressä ja kirjautuneena Facebookissa. Jos tarkoitus on joku muu kertokaa se allekirjoittaneelle.

Mutta tykkää nappula on kaikille tuttu jota käytetään kun joku miellyttää Facebook käyttäjää. Jotkut tekevät jotain kun tykkäämisiä on tietty määrä ja toiset vaan tykkäävät kun tykätään.

Jotkut tykkäävät tykkäämisestä tykkäämisen ilosta ja hyvä niin.

Mutta nyt siirrytään asia linjalle tykkäämisen merkityksestä Facebook sivulle oli sivu yrityksen, yhdistyksen, hyväntekeväisyys tai jonkun muun tahon Facebook sivu.


Kuinka moni on osallistunut johonkin kilpailuun Facebookissa, jossa vaaditaan ensin tykkääminen ja vasta sitten voi osallistua kilpailuun? Kilpailun järjestänyt yritys saa mukavasti tykkäämisiä ja kaupan päälle tukun yhteystietoja joita voi myydä eteenpäin kolmansille osapuolille markkinointi tarkoituksiin. Kätevää eikö vaan.

Kaikki ei toimi näin toiset satsaa tykkääjien laatuun ei määrään. Kaiken kaikkiaan kun tykätään sillä on oikeasti merkitystä yrityksille, jotka haluavat jakaa ajankohtaista tietoa palveluistaan ja tuotteistaan. Mielestäni vaikka Facebook on yrityksille vain markkinointi paikka Facebookissa mukana olo kertoo kuitenkin yrityksen aktiivisuudesta asiakkaitaan kohtaan. Ja se on hyvä asia!

Facebook käyttäjien tykkäämiset luo lumipalloefektin ja lumipalloefektin vaikutukset me kaikki kyllä tiedämme.

Facebookissa on myös hyväntekeväisyys järjestöjen sivuja joista toivoisin kaikkien tykkäävän, mutta myös kaikkea muuta kivaa Arikin alkaa pikkuhiljaa lämmetä ja lämmetä liityen Facebookkiin.

Koska web puolella tekniset toteutukset ja ongelma tapauksien ratkaisut ovat lähellä sydäntäni tutkijaluonteeni vuoksi voi olla mahdollista että joskus innostuisin kehittelemään facebook sivuille jotain uusia juttuja.

Siihen asti voitte käydä tutustumassa Asunto agenttien vinkkaa asunto lomakkeeseen
jonka toteutuksessa olin mukana Nettiagetti Oy:n kanssa

Mutta jos tykkäät tykätä tykkää myös yrityksestäni DataNetti.  

Tökkäämisiin tai ainakin tykkäämisiin.

Terveisin, Ari joka ainakin tykkää!

Ei kommentteja:

Seuraa Blogia sähköpostitse

Viikon suosituimmat

Kuukauden suosituimmat

Suosituimmat