keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Vaihda Internet Explorer heti!

Web-suunnittelijan painajainen taas vaikeuksissa.

"Internet Explorerin versioista 7, 8 ja 9 on löydetty haavoittuvuus, jonka avulla hyökkääjä voi suorittaa omaa ohjelmakoodiaan kohdejärjestelmässä. Haavoittuvuutta voidaan käyttää hyväksi houkuttelemalla käyttäjä hyväksikäyttömenetelmän sisältävälle verkkosivustolle esimerkiksi huijausten avulla." Lähde:www.cert.fiGooglen lopettaa vanhentuneen IE8:n selaimen tukemisen kaikissa nettipalveluissaan marraskuussa.
IE10 julkaistaan 26. lokakuuta ja IE8-tuki lopetetaan marraskuun 15. päivä.

Ei kovin mairittelevaa IE selaimelle.

IE7 taidettiin julkaista joskus 2008 (oikaiskaa jos olen väärässä) ja nyt ilmoitetaan tästä ongelmasta. Eiköhän hyökkäyskoodia ole ehtinyt tulla tuvan täydeltä vuosien varrella. Homma on vähän silleen, että turha on enään pierua pidätellä kun on ***kat housuissa!

Allekirjoittanut on käyttänyt viisaasti jo vuosia muita selaimia kuin Internet Exploreria.

Web-suunnittelijan näkökulmasta IE on ollut melko hankala selain, jolle tehdä verkkosivustoja. IE:n näkemys lähdekoodin luvusta on melko poikeava muihin selaimiin verrattuna ja mikä tärkeintä muut selaimet ovat oikeassa ja IE väärässä. Niin se vain on kun IE rämpii kun muut porskuttaa.

Onneksi kuitenkin IE9 versio on jo lähempänä muita joten toimeen tullaan versio 9 kanssa. Kun versio 10 julkaistaan ongelmat pitäisi olla taakse jäännyttä elämää. Odotellaan ja katsotaan sitten.

Lopuksi suosittelen vaihtamaan välittömästi Internet Explorer selaimenne vaihtoehtoisiin selaimiin.


Terveisin, Ari

Ei kommentteja:

Seuraa Blogia sähköpostitse

Viikon suosituimmat

Kuukauden suosituimmat

Suosituimmat