tiistai 16. elokuuta 2011

Keskustelupalstat nuo mielipiteitten hornankattilat!

Keskustelupalstat nuo mielipiteitten hornankattilat höystettynä häiriköillä ja palstapoliiseilla. Tunnelma kuin suurkaupungin elämä iloineen, suruineen ja kaikenlaisine tarinoineen. Keskustelupalstat ovat virtuaalinen elämys henkilöille, jotka haluavat anonyyminä pönkittää sosiaalista elämäänsä piiloutuen nimimerkkinsä taakse.

Jakaisin keskustelupalstoilla kävijät viiteen Ryhmään, joista ensimmäinen on Ikuinen riesa keskustelupalstoille eli häiriköt. Häiriköt käyvät kirjoituksia läpi etsien sopivaa kohdetta jota vastauksissa ivataan, nimitellään myös kielen käyttö on yleensä painokelvotonta. Lyhyesti häiriköt ylläpitäjien ilo.

Toinen ryhmä jota tapaa keskustelupalstoilla on palstapoliisit. Palstapoliisit vahtivat mitä toiset kirjoittavat, mainostavat ynnä muuta ja vastauksissa kärkkäästi ilmoittelevat väärin käytöksissä, joka heidän mielestään on ilmiselvä vaikka palstan ylläpitäjistä ei olisikaan. Mutta ei se palstapoliiseja hidasta vaan jatkavat mielestään oikeuttettua taisteluaan väärinkäytöksiä vastaan. Voi kun nämä palstapoliisit käyttäisivät energiaansa johonkin vähän luovempaan toimintaan ihan itsensä takia.

Kolmas ryhmä mielestäni on keskustelupalsta-sinisilmäiset. keskustelupalsta-sinisilmäiset kertovat sumeilematta elämän tilanteistaan, sekä muista ehkä liian henkilökohtaisista asioistaan. Ehkä heillä on tarvetta purkautua jotenkin, mutta keskustelupalsta on siihen aivan väärä kanava johtuen siitä, että voi joutua helposti ivan ja vinoilun kohteeksi mikä lisää mielipahan tunnetta.

Neljäs on jo mukava ryhmä eli palstojen paronit ja paronittaret. Palstojen paronit ja paronittaret kertovat esimerkiksi paikkakunnittain paikallisia sattumuksia ja tapahtumia he myös jakavat mielenkiintoisia linkkejä käyvät mielenkiintoisia keskusteluja kirjoittavat mielipiteitään ja niin edelleen. Mielestäni palstojen paronit ja paronittaret ovat keskustelupalstojen ydinryhmä joka kantaa keskustelupalstoja eteen päin.

Viimeinen mutta ei vähäisin ryhmä on nimellään tai yhteystietojen kera kirjoittavat henkilöt. Tämä ryhmä ei pelkää häiriköitä eikä palstapoliiseita, vaan seisovat omien sanojensa takana ja vastaavat sanomisistaan.

Tämä keskustelupalstoista tällä kertaa ja muistakaa ei saa olla tosikko, eikä suuttua jos tunnisti itsensä alkupään ryhmistä :) Illan jatkoja!Ei kommentteja:

Seuraa Blogia sähköpostitse

Viikon suosituimmat

Kuukauden suosituimmat

Suosituimmat